Kaarshouder marmerlook
Handgemaakte interieuraccessoires
Interieuraccessoires kleur waarmee je kan organismen
Tray om te organisen in kleur

Duurzaam vinden we belangrijk!

Het materiaal waarmee onze producten worden vervaardigd komt uit Nederland en bestaat uit 2 delen: een mineraalpoeder, en een Acryl emulsie op waterbasis.

Het mineraalpoeder kan worden beschouwd als een milieuvriendelijk materiaal. Het is namelijk een natuurlijk mineraal. Het wordt duurzaam ingekocht en geproduceerd met milieuverantwoorde processen en heeft daardoor een lage milieu-impact.

De acrylemulsies die gebruikt worden om de vloeistof te maken staan bekend om hun goede prestatie-eigenschappen, zoals duurzaamheid, flexibiliteit, weerbestendigheid en UV-stabiliteit. Ze worden als milieuvriendelijk beschouwd in vergelijking met traditionele coatings op basis van oplosmiddelen.

Alle voordelen op een rij

 • Recyclebaarheid

  Het materiaal kan gemakkelijk worden gerecycled of hergebruikt. Ons terrazzo is een bekend voorbeeld.

 • Niet-giftig

  Het is niet giftig en geeft geen schadelijke chemicaliën of verontreinigende stoffen af aan de lucht, het water, of de bodem.

 • Energie-efficiëntie

  De productie en het gebruik van het mineraalpoeder en de acryl hars verbruikt minimale energie en hulpbronnen, waardoor het zeer energiezuinig is. 

 • Duurzaamheid

  De hulpbronnen waaruit ons materiaal wordt vervaardigd, worden geacht een relatief lage impact op het milieu te hebben.  Er is dus minder materiaal nodig dan bij materialen als beton en bakstenen om hetzelfde resultaat te bereiken. Daarnaast heeft het een lange levensduur >50 jaar. 

Duurzaam-verpakking-materiaalDuurzaam-verpakking-materiaal

Alles afbreekbaar!

Ook in ons verzendmateriaal proberen we onze verantwoordelijkheid te nemen. Zo vermijden we plastic en gebruiken we recycled papier en karton en gebruiken we beschermingsmateriaal dat biologisch afbreekbaar is. Houd je bijvoorbeeld de groene snippers van het beschermingsmateriaal onder de kraan, dan lost het materiaal zich op. Dat scheelt weer afval ;-)